Limfjordslitteratur.dk

Limfjordslitteratur.dk er en hjemmeside med det formål at koble en undervisningsrettet vinkel med en museal vinkel på Limfjordslitteratur, således at man på samme hjemmeside både kan finde undervisningsmateriale og orientere sig i en række limfjordsrelaterede forfatterskaber. Vi har her valgt at lade netop museerne komme til orde og øse af deres viden.

Museerne bugner af memorabilia, fortællinger og lokalhistoriske materialer om bl.a. forfattere fra deres egn. Museerne kan sætte forfatterne ind i en nær, lokalt forankret ramme og de arbejder til stadighed på at iscenesætte og formidle memorabilia på nye måder. Du kan læse mere om dette i rummet Museumsformidling.


Sidens indhold

Er du litterært eller kulturhistorisk interesseret i Limfjordsegnen og dens forfattere kan du (udover undervisningsmateriale) på denne hjemmeside finde

  • en præsentation af seks kendte forfattere, som hver har fået et univers.
  • korte oversigtsfakta om forfatterne.
  • biografier hvor du kan læse om forfatternes baggrund og tilknytning til Limfjordsegnen. Disse biografier er skrevet af virkelige kendere af forfatterne og Limfjorden.
  • henvisning til museer og litterære selskaber med relevante links.
  • et kort med angivelse af forfatternes hjemsteder, og steder i det landskab, som forfatterne lod sig inspirere af.
  • en større litteraturhistorisk introduktion til Limfjordslitteraturen og med fokus på det moderne gennembrud, det folkelige gennembrud og vitalismen i dansk litteratur. Ved Anker Gemzøe, Aalborg Universitet.
  • videoklip med indlæg om Limfjordslitteraturen ved bl.a forfatteren Knud Sørensen og lektor Dan Ringgaard, Aarhus Universitet samt et interview fra forfatterens værksted - med forfatteren Marianne Jørgensen om at skrive ved Limfjorden.
  • overalt på hjemmesiden vrimler det med fotograf Klaus Madsens fotos af forfatternes Limfjordsegne. Disse fotos er optaget i 2012 og er tænkt som både informative, illustrative og æstetisk formidlende appetizers.
  • et Facebook-forum, hvor du kan følge og indgå i debatter om forfatterne og Limfjordslitteraturen – og måske litteratur i det hele taget!


Baggrund

Limfjordslitteratur.dk er udformet i et samarbejde mellem Kulturstyrelsen, Limfjordsmuseernes Samvirke, en række undervisere fra gymnasier og hf, Institut for Kultur og globale Studier ved Aalborg Universitet og Institut for Æstetik og Kommunikation ved Aarhus Universitet.

Projektleder i udviklingsfasen: lektor Else Bisgaard, medarbejder ved Museet for Thy og Vester Hanherred samt underviser på Thy-Mors HF og VUC.  

Siden er offentliggjort februar 2013.

 

 

 

 

 

Tilde Grafisk